Options
  • Option 01

    Waaw

    FHD

    WATCH ONLINE
Background

🎬 Nea Marin Miliardar

img8.1
1979 FHD 1h 28m 57

Nea Marin Miliardar

(Amza Pellea), ajuns la mare, se trezeste peste noapte in rolul unui miliardar american care trebuie sa aiba de-a face cu mafioti, presa, viata de lux si cate si mai cate. Acest lucru insa nu-l sperie. El rezolva lucrurile cu calm, la fel ca la el in sat, unde Veta (Draga Olteanu-Matei) era consilierul lui de baza si - nu in ultimul rand - sotia lui. Cu o distributie de mare spectacol, Sergiu Nicolaescu reuseste sa dea lovitura si sa realizeze cea mai cunoscuta comedie romaneasca.

Una dintre cele mai reusite comedii din cinematografia romaneasca, "Nea Marin miliardar" este unul dintre filmele cu cea mai mare cota de popularitate in randul telespectatorilor ultimelor doua generatii. Faimosul Nea Marin, cel mai tipicar si hazliu oltean din toate timpurile, interpretat de inegalabilul Amza Pellea, ajunge, datorita asemanarii sale izbitoare cu un miliardar sa fie luat drept acesta. Din acest moment se declanseaza nebunia, bascaliosul nea Marin, cu prazul la diplomat, intrand in tot felul de situatii hilare ca urmare a acestei confuzii de identitate.

Luat de val, nea Marin uita ca plecase la mare pentru o mica relaxare si incepe sa-si intre in rol. Lucrurile se ingroasa cand nevasta sa Veta (Draga Olteanu Matei) vine val-vartej pe Litoral pentru a-si recupera sotul. Nu mica ii fu surpriza cand aceasta il gaseste in bratele unei blonde dansand romantic pe o melodie a lui Gil Dobrica, intr-o scena devenita memorabila.

Bineinteles ca si nelipsitul si neindemanaticul Suca (Sebastian Papaiani) isi face o aparitie spectaculoasa.

Director: Dan Paduraru, Domnica Radulescu, Mariana Petculescu, Sergiu Nicolaescu

Genre: Filme Comedie, Filme Romanesti

Tags: Film nea marin miliardaru, Filmul Nea Mărin Miliardar, nea marin miliardaru online

Cast: Adina Popescu, Alexandru Dobrescu, Amza Pellea, Brandusa Marioteanu, Camelia Zorlescu, Colea Răutu, Corneliu Gîrbea, Dan Tufaru, Draga Olteanu Matei, George Paul Avram, Gil Dobrică, Hamdi Cerchez

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    More titles like this