Options
  • Option 01

    Hqq

    FHD

    WATCH ONLINE

Taximetristi Online Subtitrat

img5.773
2023 FHD 1h 37m 85

"Taximetriștii" este un film românesc semnificativ, realizat în 1979, sub regia lui Dinu Tănase, cu un scenariu adaptat după piesa de teatru omonimă a lui Paul Everac. Acest film reprezintă o incursiune captivantă în viața cotidiană a taximetriștilor din București și dezvăluie o panoramă complexă a societății românești în perioada comunistă.

Povestea este centrată în jurul a trei taximetriști, Mihăiță (interpretat de Mircea Diaconu), Gicu (interpretat de Gheorghe Dinică) și Anghelache (interpretat de Sebastian Papaiani), care lucrează pentru o cooperativă de taxiuri. Fiecare dintre acești bărbați reprezintă un tipar diferit de taximetrist și are propriile sale vise, aspirații și probleme personale.

Mihăiță este un taximetrist tânăr și idealist, care visează să devină medic, dar care este nevoit să lucreze ca șofer pentru a-și întreține familia. Gicu este un veteran al străzilor, un taximetrist bătrân și înțelept, care trăiește cu amintirile sale din trecut și își conduce mașina cu experiența și dăruirea unui profesionist desăvârșit. Anghelache este un personaj comic și excentric, care visează să câștige la loto și să se retragă la țară, departe de agitația orașului.

Filmul explorează diferitele aspecte ale vieții de taximetrist în Bucureștiul anilor '70, de la relațiile cu clienții și colegii de muncă, până la interacțiunile cu poliția și autoritățile comuniste. Regizorul reușește să surprindă atmosfera vibrantă și variată a orașului, de la străzile aglomerate și haosul traficului, până la liniștea și melancolia nopților târzii.

Unul dintre aspectele remarcabile ale filmului este distribuția excepțională, care aduce la viață personajele într-un mod autentic și captivant. Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică și Sebastian Papaiani oferă interpretări memorabile și pline de viață, aducând în scenă o gamă largă de emoții și trăiri.

Pe lângă aspectele umoristice și pitorești, "Taximetriștii" abordează și teme mai profunde, precum lupta pentru supraviețuire, solidaritatea în fața adversităților și aspirațiile individuale într-o societate rigidă și opresivă. Personajele sunt nevoite să navigheze prin obstacolele și dificultățile vieții de zi cu zi, încercând să își păstreze demnitatea și speranța într-un viitor mai bun.

De asemenea, filmul oferă și o privire în culisele unei industrii esențiale pentru funcționarea orașului, dezvăluind aspecte mai puțin cunoscute ale vieții de taximetrist și expunând vulnerabilitatea și umanitatea din spatele volanului unei mașini.

În concluzie, "Taximetriștii" este un film captivant și plin de farmec, care oferă o incursiune fascinantă în lumea taximetriștilor din București și în viața cotidiană a societății românești în perioada comunistă. Cu o distribuție talentată, un scenariu inteligent și o regie iscusită, acest film rămâne un punct de referință în cinematografia românească și continuă să fie apreciat și iubit de către publicul larg.

Director: Bogdan Theodor Olteanu

Genre: Filme Noi, Filme Romanesti

Tags: Taximetristii

Cast: Adi Bulboacă, Adrian Ban, Adrian Nicolae, Alex Mircioi, Alexandra Panaite, Alexandru Ion, Alexandru Oprinoiu, Ana Maria Guran, Andi Vasluianu, Andreea Constantinescu, Carol Ionescu, Cosmin Nedelcu

Vezi Trailer
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    More titles like this